Chill Out Cabernet Sauvignon – klassisk druva i härligt generös australiensisk stil!

Chill Out-serien visar upp viner från klassiska regioner och vinländer såsom Argentina, Tyskland, USA och Australien. Nu har vi en australiensisk cabernet sauvignon i våra glas, ett vin som visar upp druvans klassiska karaktär i härligt generös stil. Grillsäsongen kommer älska det här vinet!


Boxtoppen provar 2020 Chill Out Cabernet Sauvignon från South Eastern Australia

I våra glas har vi en cabernet sauvignon från Australien och det är ett vin med inbjudande doft där druvans klassiska markörer kommer fint till uttryck i form av cassis, mynta, svartpeppar och vaniljkryddiga fatnyanser som kompletterar intrycket. Smaken är behagligt avrundad med nerslipade tanniner även om de finns där, örtiga anslag och mörkbärig frukt som lindats in i lätt vaniljhintad fatkrydda. Avslutar friskt och fruktdrivet i charmant generös stil.

Betyg: 4 av 5 poäng

Grillsäsongen är runt hörnet och här har vi ett vin som bara väntar på att få matchas till en BBQ. Har du ännu inte rullat fram grillen så prova vinet redan nu till mustiga rätter såsom lasagne, ryggbiff med vitlökssmör eller varför inte till hårdostar.

Chill Out Cabernet Sauvignon har artikelnummer 6873 och en box (3000 ml, 14%) kostar 214 kronor. Vinet finner du i närmare 350 Systembolagsbutiker och till övriga går det att beställa utan extra kostnad.

Till vinet HÄR >>>

 

Glas på bildLehmann Lallement No 2 (60 cl, munblåst, ultralight)