CHILL OUT firar 20 år på den svenska marknaden med ny design

Lagom till sensommarens semesterlunk överraskar det folkkära varumärket CHILL OUT, som i år firar 20 år på den svenska marknaden, med en helt ny design för sina välkända boxviner.


Efter 20 år uppdateras design och logotyp på samtliga boxar från CHILL OUT. Tanken är att underlätta konsumentens val med serverings- och mattips och smakikoner på förpackningarna samtidigt som de tydligare ska spegla vinets värld och ursprung.– Den nya designen ska kittla en nyfikenhet för vinvärlden utan pekpinnar och förmedla en inbjudande och vinös känsla. CHILL OUT vill göra allt för att underlätta konsumentens val samt kittla ett vinintresse för såväl ursprungsregionen, vinet och matmatchningar
, berättar Anna Bastin Löwgren, Wine & Portfolio Development för CHILL OUT.

Den nya designen introduceras initialt på CHILL OUT’s tre boxar, men under hösten byter även CHILL OUT’s återvunna PET-flaskor skepnad.

100 % återvinningsbara förpackningar
Samtliga boxar från CHILL OUT är 100 procent återvinningsbara. En Bag-in-Box har 90 procent lägre CO2-avtryck än volymen i motsvarande fyra traditionella 75 cl glasflaskor. I samband med designbytet har CHILL OUT utvecklat förpackningarna ytterligare med en rad betydande hållbarhetsförändringar.

– CHILL OUT har funnits i Sverige i hela 20 år och i år och ser nu bättre ut än någonsin! Under hösten kommer även våra återvunna PET-flaskor att få ny kostym med samma tanke bakom som boxarna: vinöst utseende och inspirerande med tydliga hänvisningar till ursprunget, smak och stil. Grattis på födelseåret, kära CHILL OUT, avslutar Anna Bastin Löwgren.

  • Plasthandtagen har gjorts lättare och är i transparent plast som är 100% återvinningsbara.
  • Boxarna är tillverkade i FSC-märkt papper. Dessutom har man satt en rip-tape på ovandelen av kartongen
    som gör den lätt att ta isär och sortera i återvinningen.
  • Vinpåsen har gjorts tunnare och därmed lättare, och tappkranen är gjord av transparent plast där 100% är
    återvinningsbara.

CHILL OUT Chardonnay, South Eastern Australia

CHILL OUT Chardonnay Bag-in-Box 3-liter finns i Systembolagets ordinarie sortiment, nummer: 22280.
Pris: 209 kr.

 

CHILL OUT Cabernet Sauvignon, South Eastern Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon bag-in-Box 3 liter finns i Systembolagets ordinarie sortiment, nummer: 6873.
Pris: 215 kr.


CHILL OUT Cabernet Shiraz Rosé, California

CHILL OUT Shiraz Rosé bag-in-Box 3 liter finns i Systembolagets ordinarie sortiment, nummer: 3105.
Pris: 219 kr.


CHILLOUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Sedan starten 2002 har CHILL OUT varit framstående i sitt hållbarhetsarbete och satsat på innovationer med minsta möjliga klimatavtryck.
anora.folkofolk.se/chill-out @chilloutviner