CHILL OUT lanserar sin första europeiska vinkollektion – först ut ekologisk Riesling från Pflaz

I höst breddar CHILL OUT sitt sortiment och låter vinintresserade lära känna både klassiska och oväntade destinationer genom sin första europeiska vinkollektion. Först ut är en ekologisk Riesling från Pfalz.


– European Collection föddes ur en längtan av att utforska vinvärlden i vår närhet, något som rimmat väl med våra konsumenters önskemål där vi sett en ökad efterfrågan på europeiska viner. Vi ser fram emot att bjuda på en smakresa genom Europa till de fantastiska vingårdar och vinmakare vi lärt känna genom åren, säger Anna Bastin Löwgren, Wine & Portfolio Development för CHILL OUT.

Första lanseringen är en ekologisk och veganvänlig Riesling från tyska Pfalz, som med sitt soliga klimat är gynnsamt för torra Rieslingviner. Tysklands omtyckta kvalitetsdruva Riesling har en förmåga att spegla jordmånen, samtidigt som den behåller sin egen karaktär och identitet. Pfalz är berömt för sin praktfulla Weinstrasse, en 85 km lång färd genom Pfalz vingårdar, där mandelträden blommar vackert på våren.

– Att introducera Riesling i CHILL OUT:s sortiment känns som ett naturligt första steg i vår europeiska satsning. Det är ett fantastiskt vin som passar utmärkt såväl på middagsbordet som i form av sällskapsvin. Tanken med kollektionen är att göra jakten på ett riktigt bra vin både enkel och lustfylld, säger Anna Bastin Löwgren.

Nya CHILL OUT Riesling Pfalz Organic årgång 2020 finns i Systembolagets beställningssortiment, nummer: 53600. Pris: 79 kr. Alkoholhalt 11,5%, 750 ml. Vinet buteljeras i en lättare glasflaska, vilken ger lägre CO2 utsläpp jämfört med en traditionell glasflaska*.

 

*Lättare glasflaska: 525 g CO2e/liter, traditionell glasflaska: 675 g CO2e/liter.

Källa: ”Update of wine packaging LCA – Final report Alko Oy” utförd av miljökonsultfirman Gaia Consulting på uppdrag av Alko Oy.