CHILL OUT lanserar sitt tredje vin i European Collection – CUVÉE ROSÉ PAYS D’OC

I början av maj lanserar CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d’Oc, ett rosévin i 1-litersflaska, som för tankarna till medelhavsbris och doft av lavendel.


Många av de bästa rosévinerna i världen görs i södra Frankrike, i Languedoc-Roussillon i Frankrikes sydligaste trakter med gräns mot Spanien i söder och Medelhavet i öster återfinns vindistriktet IGP Pays d’Oc. Härifrån kommer CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d’Oc.

-CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d’Oc är ett vin för många olika tillfällen. Det passar lika bra som sällskapsdryck som till mat. Duka upp med
sommarvänlig mat från Medelhavsregionen eller Sverige. En salade Nicoise, grillad fisk med säsongens tillbehör, småplock, en chèvre chaudsallad toppad med valnötter eller gravad lax med hovmästarsås är exempel på rätter som smakmässigt kommer förhöjas av smakerna i detta vin, säger Anna Bastin Löwgren, Wine & Portfolio Development för CHILL OUT.

Languedoc-Roussillon, en trendande region
CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d’Oc är gjort på två blå druvor, cinsault (85%) och syrah (15%). Cinsault ger vinet dess ryggrad och struktur. Druvan är vanlig i roséviner, oftast som del av en blend i rosévinerna från södra Frankrike. Syrah bidrar i detta vin med både
aromatiska toner och kulör.

-Vinmakaren Iain Munson skapar gärna roséviner från IGP Pays d’Oc med blends av olika druvor. Till detta rosévin valde han en dominerande del Cinsault och en liten del Syrah för att få fram den bästa balansen mellan frukt, sötma och friskhet, fortsätter Anna Bastin Löwgren.

CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d’Oc
Pris: 89 kr (1000 ml)
Artikel nr: 56383 (Systembolagets beställningssortiment)
Druva: Cinsault 85% och Syrah 15%
Alkohol: 12%
Ursprung: Frankrike, Languedoc-Roussillon, Pays d’Oc