Comtesse de Neples – en mycket lyckad budgetchampagne!

Visst är champagne associerat med festliga tillfällen men faktum är att det i samma utsträckning är ett vin som gör sig strålande tillsammans med mat och där användningsområdena knappt vet några gränser. Och när vi numera kan köpa champagne för under tvåhundringen, god sådan, så är det lättare att våga prova sig fram i köket med champagne som ledsagare. I våra glas; fyndchampagnen Comtesse de Neples!


Bakom Comtesse de Neples finner vi kooperativet Chassenay d’Arce och den buteljering som nu nått Sverige är en druvren pinot noir vilket skänker vinet mer rödbäriga drag. Det är en champagne som med sin sympatiska prislapp gör det lättare att spontant öppna eller bjuda på äkta bubbel och att det dessutom är bra gör det blott än mer imponerande med tanke på att priset landat på 189 kronor för en flaska!

Boxtoppens intryck av champagnen Comtesse de Neples Brut

Här bjuds vi en charmant och rättfram champagne från kooperativet Chassenay d’Arce! Det noteras tydliga pinot noir-inslag i form av färska hallon och körsbär samt röd citrusfrukt och lätt blommighet kikar också fram i doftspektrumet. I gommen får vi en krämig mousse med viss rondör från dosagen, pigg stenfruktig och citrusaktig syra samt ört och brödbak. Fräscht avslut med pomelo och röda bärhintar som mest framträdande i den rena eftersmaken. Det här är en mycket lyckad budgetchampagne!

Full pott! 5 av 5 poäng!

Perfekt champagne att öppna och servera som välkomstdrink till snittar med lite sälta. Vi har exempelvis tillagat sardinsnittar på rostat levainbröd och serverat till med mycket lyckat resultat.

Comtesse de Neples har artikelnummer 52537 och en flaska (750 ml, 12%) kostar 189 kronor. Beställ hem champagnen till din föredragna Systembolagsbutik för uthämtning.

Till Comtesse de Neples HÄR>