Crazy Cat – nu även som rött på druvan shiraz!

Sydafrika har under lång tid hört till svenskarnas favoriter när det kommer till vin. Röda fylliga men även vita med mycket smak och personlighet har lett vägen till många svenskars hjärtan. I serien Crazy Cat har det tidigare lanserats ett vitt vin på chenin blanc, nu är det dags för ett rött och på en annan druva som står Sydafrika kärt, shiraz. I våra glas, Crazy Cat Shiraz.


Crazy Cat är mer än bara ett vin. Det är även ett samarbete med den ideella föreningen Akutgruppen Katthem till vilka den svenska importören bakom vinet skänker pengar för att rädda liv på hemlösa katter nationellt runtom i Sverige.

Boxtoppen provar Crazy Cat Shiraz från Sydafrika

Här bjuds vi en klassisk shirazdoft med aromatiska skogsbär där inte minst hallon sticker ut tillsammans med ett stänk svarta vinbär och plommon. Kryddiga inslag, viol och choklad noteras också i det ungdomliga doftspektrumet. Smaken är medelfyllig i torr stil med rödfruktiga inslag, nerslipade tanniner och visar upp en kryddig ton där peppriga toner och vanilj följer med i det värmande avslutet där en citrussyrlig touch kikar fram.

Boxtoppens betyg: 4 av 5 poäng

Crazy Cat är ett okomplicerat och lättdrucket rött som fungerar utmärkt till buffébordet, charkbrickan eller till lättare kötträtter, gärna fågel. För drygt 50 kronor flaskan är det ett utmärkt köp.

Crazy Cat Shiraz är en nyhet i Systembolagets beställningssortiment och kompletterar det vita vinet i samma serie. Boxen (3000 ml, 13%) har artikelnummer 50366 och kostar 205 kronor. Vinet har en restsötma om 0,5 g/100 ml vilket innebär ett torrt vin.

Till Crazy Cat på Systembolaget HÄR >>>