Crazy Cat – ytterst prisvärd sydafrikansk chenin blanc på box!

Sydafrika har under lång tid hört till svenskarnas favoriter när det kommer till vin. Röda fylliga men även vita med mycket smak och personlighet har lett vägen och just för den senare kategorin så har chenin blanc hört till en av landets mest populära gröna druvsorter under en lång tid. Och det kan man förstå för är det något Sydafrika behärskar så är det den klassiska Loire-druvan. I våra glas – 2021 Crazy Cat Chenin Blanc!


Boxtoppen provar Crazy Cat Chenin Blanc från Sydafrika

Sydafrika är, bredvid chenin blancs ursprung i franska Loire, den viktigaste odlingsplatsen i världen för druvan. Här har den funnits under flera sekel och tagit sitt alldeles egna uttryck vilket vi noterar i detta högst charmanta vin som bjuder på en omfamnande doftprofil av solmogna gula äpplen, mango, papaya och citrus. Smaken har druvans fina syra som säkerställer fräschören samtidigt som det finns en behaglig fyllighet i vinet och som bär det stenfruktiga och svagt tropiska med till det rena och torra avslutet. Med tanke på prislappen under tvåhundringen så är det bara att konstatera Sydafrika gjort det igen.

Betyg: 4 av 5 poäng

Ett vin som fixar allt från buffébordet och till den grillade fisken. Extra mycket uppskattar vi att vinet är helt torrt i sin profil men ändå får med en fruktgenerös känsla, något som gör att det även matchas fint med lite kryddstark matlagning.

Crazy Cat på druvan chenin blanc återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Boxen (3000 ml, 12,5%) har artikelnummer 56175 och kostar 189 kronor. Vinet har en restsötma om 0,4 g/ 100 ml vilket gör att det klassas som helt torrt.

Till Crazy Cat HÄR >>>