Cuvée Madame Chardonnay – en fullpoängare

I början av 2017 så lanserades ett nytt tillskott i Cuvée Madame serien, som hittills bara har bestått av de populära rosévinerna. Etiketten visar tydligt vilken ”familj” man tillhör, och tillfredsställande nog så kan vi också konstatera att detta chardonnayvin håller samma goda kvalité som sina rosa syskon. Det är helt enkelt en fullpoängare!

Boxtoppen.se om Cuvée Madame Chardonnay 2015
I såväl doft som smak så hintar vi lite småsmöriga toner med tropiska vindar i ett citrusfyllt landskap, med rustika inslag i den unga frukten. Nyanser av fläder, krusbär och en touch av gräs gör sitt tillsammans med en lättsamt, strukturerad mineralisk fräschör. Ett kvalitativt och gott vin som slinker ner sådär lite tacksamt behagligt. Det här kan nog tilltala en hel del vinsjälar, både krävande och mindre krävande.
5/5 poäng

 

Cuvée Madame Chardonnay 2015
Art.nr 75102, 99 kr, 13%
Languedoc-Roussillon, Frankrike

Vinet finns på hyllan i ca 79 Systembolagsbutiker, finns den inte på ert Systembolag så kan ni enkelt beställa den här >>

Vinifiering
Efter skörden pressas druvorna försiktigt och druvjuicen sedimenteras och klarnas vid låg temperatur innan jäsningen sker vid högst 18° C. Slutligen får vinet mogna på jästfällningen innan den malolaktiska jäsningen tar vid i ståltankar.

Alla tillgängliga viner i Cuvée Madame serien finner ni på Systembolaget här >>