Dags för ny topplista för roséboxar

Hösten är här och Boxtoppen är inne på sin tredje vecka som officiell sajt för er som vill köpa riktigt prisvärda viner både på box och flaska. Nu är det dags att uppdatera listan över roséboxar.


Listan innehåller fem nya viner. Två är rena nykomlingar, medan tre viner på listan har ny, fräsch årgång. Kvar på förstaplatsen även i oktober är Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé från Mulderbosch Vineyards, men årgången är numera 2014. Vinet är mycket 2013, men lite piggare i syran och lite mer energi i frukten. Vill ni behålla lite sommarkänsla vid matbordet är Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé ett bra val.

Tvåa på listan även denna månad är 2013 Côtes de Provence Rosé Pierre & Paul från Domaines Pierre Chavin. Ett områdestypiskt, elegant rosévin med milda, mjuka frukt- och bärtoner.

Trea är 2013 Puycheric Syrah Rosé från franska VdP d’Oc och producent är Foncalieu. Det här vinet var en av sommarens succéer och många som frågade mig om ett bra franskt rosévin fick rekommendationen Puycheric. Vinet finns både på box och flaska.

Första riktiga nykomlingen på listan hittar vi på fjärde plats. Vinet är 2014 Lindemans Rosé från den alltid pålitliga producenten Lindemans. I Australien sker ju skörden sex månader tidigare än i Europa, så här har vi ett friskt och bärigt vin från 2014.

Den andra riktiga nykomlingen är 2013 Les Fumées Blanches Rosé från fransmannen François Lurton, som gör viner i många olika länder. Detta friska, rena vin kommer från Frankrike och det är bara att konstatera att François Lurton nästan alltid gör bra och mycket prisvärda viner, så också denna gång.

 

>> Till listan