Dark Horse – maffig kalifornisk zinfandel med extra allt!

Gillar du zinfandel i den maffigare skolan, med mycket smaker, fyllighet och eldigt uttryck? Då är boxnyheten Dark Horse Zinfandel från Kalifornien vinet du inte får missa, särskilt inte om grillen får hänga med ett tag till!


Bakom vinet finner vi Dark Horse Winery med vinmakaren Beth Liston i spetsen. Beth är uppvuxen i Lodi där producenten har sitt säte och just denna del av Kalifornien är mer eller mindre synonymt med den inhemska druvsorten zinfandel. Och Dark Horse följer verkligen mallen för hur många av oss förväntar sig att en zinfandel ska uppträda, det är maffigt, gomfyllande och värmande på ett sätt som bara zinfandel kan!

Boxtoppen provar 2019 Dark Horse Zinfandel

Här bjuds en generös doft med solvarm bärfrukt, drottningsylt, salt lakrits och kryddiga inslag som vanilj. Även torkade inslag som katrinplommon och tobak hintar i bakgrunden. Smaken är mogen i den mörka bärfrukten med antydan till björnbärssylt men håller ihop fint med uppbackande tanniner och pigg syra. Violpastill, vaniljkryddighet och lakrits kikar också fram i den intensiva smakprofilen och avslutet är eldigt, torrt och långt. En zinfandel med muskler!

4 av 5 poäng!

BBQ! Det här vinet kommer älska sensommarens sista grillkvällar och inte minst hanterar det smakrik glaze på revbensspjällen storstilat. Sen, när mörkret och hösten faller på, tar du med boxen in till dina viltgrytor och spar även ett glas till de lagrade hårdostarna.

Boxnyheten Dark Horse Zinfandel har artikelnummer 4645 och en bag-in-box (3000 ml, 14,5%, 4,5g/l) kostar 279 kronor. Du beställer hem vinet till din föredragna Systembolagsbutik.

Till Dark Horse HÄR >>>