Delinea 300 årets största fynd!

Den uppdaterade listan på bästa röda viner på flaska för max 70 kronor toppas av årets största superfynd och innehåller för övrigt flera nykomlingar och återvändare, där vi hittar många superfynd.


Delinea 300Mars är en månad när det är många nya viner som lanseras på Systembolaget. Det är både en vanlig månadslansering, och dessutom en strategisk lansering med nyheter i samtliga butiker. Det gör att det kommer att bli ganska stora förändringar på många av listorna som vi uppdaterar under månaden. Den första listan vi uppdaterar är den med röda billiga flaskviner. Skälet till det är att jag har hittat årets mest prisvärda vin, ett vin som dessutom går rakt in på första plats på listan!

Superfyndet 2011 Delinea 300 Pinot Noir från Sokol Blosser Winery är en pinot noir från Willamette Valley i Oregon i USA som jag gav fynd till när det lanserades för 99 kronor. Vinet har ett brett användningsområde -funkar både till fisk och kyckling, eller till lamm. Att en importör sänker priset på et vin med femtio procent händer inte många gånger per år. Att det händer ett så bra vin är ännu ovanligare, så det gäller verkligen att passa på. Det gäller att beställa vinet idag – de flaskor som finns kommer garanterat snart att ta slut.

På andra plats har vi också en nykomling. Superfyndet 2013 Cecchi Sangiovese från italienska Cecchi i Toscana är ungt och friskt och passar utmärkt till buffén, vegetarisk mat, och inte för mörka kötträtter.

Trea på listan är superfyndet 2013 il Conte Montepulciano d’Abruzzo från Nordic Sea Winery, som är tillbaka på listan. Vinet  är ekologiskt odlat med ren och solmogen frukt och söta bär.

De andra nykomlingarna på listan är australiska 2014 Camden Park Syrah Grenache från Overland Vineyards , chilenska 2014 Santa Helena Varietal Merlot från Viña Santa Helena, samt australiska samt 2014 Black Mountain Shiraz Cabernet Sauvignon från Kingston Estate Wines.

Flera viner är i likhet med il Conte Montepulciano d’Abruzzo tillbaka på listan efter prisändringar första mars.

>>Till listan