Den alkoholfria trenden är här för att stanna

Alkoholfritt vin fortsätter växa både på dagligvaruhandel och på Systembolaget, under 2016 ökade segmentet alkoholfritt vin ca 30 % * och alla trendrapporter tyder på liknande ökningar framåt. Richard Juhlin Blanc de Blanc är det mest sålda mousserande alkoholfria vinet på Systembolaget. För att nå en bredare målgrupp lanseras Vinosse by Richard Juhlin på svensk dagligvaruhandel!

Vinosse by Richard Juhlin är den senaste nyheten av alkoholfria viner på den svenska marknaden. För att nå en bredare målgrupp än endast de som handlar på Systembolaget lanseras därför Vinosse på lokala Ica-butiker under vecka 37. Tillsammans kan MRG Wines och Arvid Nordquist bredda sortimentet och konsumenternas utbud av alkoholfria viner! Alkoholfritt vin är en trend som är här för att stanna och segmentet växer både på dagligvaruhandel och på Systembolaget, under 2016 ökade segmentet alkoholfritt vin ca 30% *

Vinosse lanseras i två smaker, Sparkling Chardonnay och Sparkling Rosé. Likt Blanc de Blanc innehåller de 0,0% alkohol och är framtagna tillsammans med en av världens främste champagneexperter, Richard Juhlin. Avalkoliseringsprocessen sker varsamt med den patenterade metoden omvänd osmos, som är extra varsam.

Vinosse Sparkling Rosé är ett fruktigt alkoholfritt mousserande rosévin gjort på Tempranillodruvor. Vinet lagras i minst ett år och avalkoholiseras sedan med en patenterad metod som lämnar kvar vinets naturliga aromer och karaktär.

Vinosse Sparkling Chardonnay är ett halvtorrt, alkoholfritt, mousserande vin gjort på Chardonnaydruvor från välrenommerade vingårdar. Vinet lagras minst ett år och avalkoholiseras sedan.

Att förändra ett beteende kring alkoholkonsumtion
MRG Wines, som står bakom vinerna, tog sin början i att grundaren Moa Gürbüzer ville förändra synen på alkoholkonsumtion och förändra dryckeskulturen. Hon upptäckte ett tråkigt mönster där det var mer normalt att dricka alkohol än att avstå och önskar nu att frågan ”vill du ha ditt vin med eller utan alkohol?” kan normaliseras istället. För att förändra detta mönster insåg hon också att det behövde finnas ett riktigt bra alkoholfritt alternativ. För att bli bäst behöver man också jobba med de bästa och därför var Richard Juhlin en självklar partner i framtagandet av vinerna.

Vinosse Sparkling Chardonnay och Sparkling Rosé säljs på ICA och kostar ca 69 kr.