Den bäst prisade franska rödvinsboxen – god är den också!

Känner du till begreppet GSM? Grenache, syrah och mourvèdre, de tre viktigaste druvorna i södra Rhônedalen i Frankrike.


När de tre används tillsammans så får du grenachedruvans fruktrikedom och strukturen samt kryddigheten i syrah och mourvèdre. En perfekt blend helt enkelt – något som nyheten Le Terroir Reserve tar fasta vid!

Den bäst prisade franska rödvinsboxen på Systembolaget – ja det är ett epitet som kan tillskrivas nyheten Le Terroir Reserve där just GSM står för druvblenden. Namnet hämtas från franskan och anspelar på vad terroir (land, jord) betyder för en slutprodukt, här vinet. Det är många faktorer som spelar in såsom klimat, jordmån, druvor, människan men även sådant som tradition vävs in när en känsla av plats ska komma till uttryck i ett vin.

Boxtoppen.se om 2019 Le Terroir Reserve

Ungdomlig doft med bussig mörkbärig frukt där särskilt björnbären och svarta vinbären kikar fram samtidigt som det finns en liten örtighet och violton i bakgrunden. Kryddig och rättfram smak där silkiga tanniner, ungdomlig syra, viss rondör och skogsbärsaktiga inslag skapar ett lättgillat vin i den klassiska sydfranska stilen. Har du en fäbless för Cotes-du-Rhone lär du gilla Le Terroir!

Betyg: 4/5

Le Terroir Reserve är en box precis lika god på egen hand som till den grillade köttbiten, hårdosten eller till smakrika kycklingrätter, gärna med lite sting i. En box (3000 ml, 13%) kostar 199 kronor och har artikelnummer 77763. Du beställer den hem till din föredragna Systembolagsbutik här >>>