Den bästa årgången Boxtoppen provat av Chill Out Chardonnay!

Chill Out är namnet på en serie utvalda viner från olika vinregioner runtom i världen; från tysk riesling, till amerikansk rosé och fylliga röda från Argentina. Ett vin som Boxtoppen tidigare provat ur Chill Out-kollektionen är den australiensiska chardonnayn från South Eastern Australia. Nu har en ny årgång landat och det är ett vin som trycker än mer på fräschören!


Chill Out är vardagsviner från vinvärldens alla hörn och de kommer i såväl flaska som i boxförpackning. Flera av dem är ekologiska och det finns också en tydlig ambition att hålla nere klimatpåverkan genom att arbeta med återvinningsbart material i så stor utsträckning som bara är möjligt.

Årgång 2021 av Chill Out Chardonnay är producerad i det sydöstra hörnet av Australien, klassisk vinmark och stilen är också den som vi gärna dricker av chardonnay; generöst men ändå fräscht och stramt.

Boxtoppen provar 2021 Chill Out Chardonnay från Australien

Vi häller upp en klassisk och inbjudande australiensisk chardonnay med vaniljkryddiga inslag och tropisk fruktighet men även citrus i den ungdomligt pigga doften. Smakprofilen är generös men ändå på ett återhållsamt, närmast stramt vis med tydlig citrus som fräschar upp det stenfruktiga och tropiska. Avslutar rent, torrt och med viss fatkryddighet. En alldeles utmärkt vardagschardonnay som gör sig året runt!

Betyg: 4 av 5 poäng

Chill Out Chardonnay är veganvänlig och gör sig utmärkt till flertalet vegetariska rätter där du gärna kan arbeta med exempelvis rostade solrosfrön eller pinjenötter. Till fisken av det mer smakrika slaget gör vinet sig ypperligt och du kan också prova det med lyckat resultat till en caesarsallad med kyckling.

Den nya årgången av Chill Out Chardonnay har stramats upp och det har även resulterat i ett vin som är helt torrt, blott 0,3 g / 100 ml socker. En box (3000 ml, 13%) kostar 209 kronor och har artikelnummer 22280. Vinet hittar du i en majoritet av landets butiker.

Till Systembolaget & vinet HÄR >>>