Den mousserande glöggen Glöet är åter här!

Kombinationen av traditionella glöggkryddor tillsammans med mousserande vin från Spanien har sannerligen varit en succé i Sverige och nu är det återigen dags för årets upplaga av Glöet – den mousserande glöggen!


Glögg är heligt i Sverige när mörkret når vårt land och är ett givet inslag under adventsfirande, Lucia och julhelgen. Men har inte glöggen blivit lite väl söt eller är det blott våra preferenser som ändrats. Det skulle i alla fall förklara varför Glöet fallit oss så i smaken med klassisk glöggkryddning men med en mousserande bas istället för det sockrigt söta. För Glöet är i snitt en fjärdedel så söt som en vinglögg och det gör drycken så mycket mer tilltalande och fräsch!

Boxtoppen om årets buteljering av Glöet

Vi möts av en doft som svävar mellan traditionell glögg med kanel, kryddnejlika, ingefära och russin i spektrumet men det finns även ett sangriadrag med apelsin, hallon och örtiga inslag. Fräscht och inbjudande är det hursomhelst och på det spåret är vi även smakmässigt där blodapelsin, kanelkryddiga toner och en tilltalande bitterhet får oss in på Campari. Sötman är nertonad, den är där men tar aldrig över, utan livliga bubblor och rödbäriga nyanser tillsammans med en citrusaktig syra sätter skärpan i Glöet. Gott är det, glöggkänslan infinner sig fast bara på ett mer festligt vis, och vi dricker den gärna väl kyld med en apelsinskiva i!

Betyg: 5 av 5 poäng

Glöet finns i stort sett i de flesta Systembolagsbutiker i landet, annars kan den utan extra kostnad beställas till din föredragna butik. En flaska (75 cl, 11%) kostar 98 kronor och artikelnumret är 77160.

Till Glöet HÄR >>>