Dignitat Cava Brut – en ekologisk cava

Boxtoppen älskar Cava!


Det spanska mousserande vinet levererar allt som oftast en kvalitet långt över prislappen jämfört med annat mer namnkunnigt bubbel och har du ännu inte hoppat på den våg av seriösa producenter som nu dyker upp allt mer här på hemmaplan så är det dags nu. Börja med Dignitat från familjen Masachs utanför Barcelona!

”Ett vin som är härligt att njuta i lite större klunkar”


Dignitats viner har tidigare imponerat på oss och nu är det dags för nyheten Dignitat Cava Brut att sälla sig till skaran. Än mer skoj är det såklart att druvorna, ekologiskt odlade, hämtas från ett enskilt vingårdsläge och att familjen Masachs vet vad de gör skvallrar 100 års erfarenhet av Cavaproduktion om.

”…smeksam mousse, delikat fruktighet…”

Boxtoppen.se om Dignitat Cava Brut
Dignitat Cava Brut visar upp en älskvärd personlighet från första sniff. Här mixas solmogna gulfruktiga drag med stenfrukter, örtblommighet och nybakat bröd. Efter en stund i glaset kikar apelsin fram och även en mandelton som känns igen från andra viner från huset.
Den läskande smaken med smeksam mousse, delikat fruktighet, ytterst diskret sötma och uppfriskande syra är sådär skönt livlig och lätt att ta till sig utan att för den sakens skull sakna visst djup. Och trots den moderata styrkan så dröjer sig vinet kvar i eftersmaken som är lätt pepprig och gulfruktig.
Ett vin som är härligt att njuta i lite större klunkar och som du serverar till kryddigare spanska charkuterier, inte minst till den lufttorkade ytterfilén, Lomo Iberico.
Dignitat Cava Brut
Dignitat Cava Brut har artikelnummer 70287 och kostar 99 kronor. Du beställer vinet till din föredragna butik utan extra kostnad här >>