Domäne Wachaus Grüner Veltliner Selection – högsta betyg & ett givet boxvin i sommar!

Bland Österrikes största vinproducenter finner vi Domäne Wachau. Vinkooperativet lägger totalt fokus på kvalitetsviner och frågan är om inte detta är ett av världens främsta inom bolagsstrukturen, kanske det främsta? Man kontrollerar och sköter drygt en tredjedel av vindistriktet Wachaus odlingsareal och 90 procent av produktionen är vitt vin. Boxtoppen har provat boxnyheten 2021 Grüner Veltliner Selection från producenten och det är utan tvivel ett vitt vin som sällar sig till de mest givna lådvinsinköpen i sommar!


Nu har Domäne Wachaus 2021 Grüner Veltliner Selection landat på Systembolaget och det är en box i det behändiga 1,5-litersformatet och på landets nationaldruva som ger fruktiga viner med pepprig edge. Vi vågar påstå att det är ett av Systembolagets absolut bästa vitvinsboxar som kan köpas just nu!

Boxtoppen provar 2021 Grüner Veltliner Selection från Domäne Wachau

Boxtoppen provar många viner årligen men det är sällan vi likväl stöter på denna kvalitet på kartong som högklassiga österrikiska Domäne Wachau visar upp i sin grüner veltliner. Det ungdomliga anslaget är av naturliga skäl drivande i vinet med pigga toner av gråpäron, persika och en svag blomaromatisk nyans. Vitpepprigheten lurar i bakgrunden tillsammans med citrus och följer med i den rena och skärpta smaken som har ett aptitretande torrt uttryck med stenfruktiga inslag och pigg syra. Avslutet är fästande och med tydlig citrus i det fruktdrivna och personliga anslaget. Så här ska en seriös vitvinsbox smaka!

Betyg: Högsta betyg, 5 av 5 poäng!

Domäne Wachaus 1,5 liters-box återfinns i Systembolagets beställningssort. Boxen (1500 ml, 12%) har artikelnummer 56087 och kostar 209 kronor och beställs till önskad butik för uthämtning.

Till vinet HÄR >>>