Dominio Alto – prisvänlig & kvalitativ eko-cava att skåla in sommaren med!

I serien Dominio Alto har vi nu provat två röda Rioja-viner som imponerat och överlevererat sett till priset och på exakt samma spår fortsätter nyheten Dominio Alto Cava – ett fräscht mousserande gjort enligt den traditionella metoden!


Sommaren närmar sig med stormsteg, semester till och med för vissa av oss. Det vill man givetvis fira med något läckert bubbligt att skåla i. Mycket under sommaren handlar även om att umgås och då passar ett vin som gör det sociala jobbet, har karaktär men inte blir själva samtalsämnet. Cava i en torrare och aptitretande stil är ett suveränt val och vårt tips är att prova ekologiska cavanyheten Dominio Alto som levererar allt man vill ha för blott 79 kronor!

Boxtoppen provar Dominio Alto Cava Ecologico Brut

Här har vi en härlig grapefruktsfräschör som backas upp av grillade citroner, persika och torkade örter i en fruktdriven doft och där smakprofilen fortsätter på inslagen bana med saftig persika, citrus och diskret sötma. Finstämda bubblor, renhet och spänstigt avslut gör detta till en suverän cava i sommar – dessutom till svårslaget pris med hänsyn till kvaliteten.

Betyg: 4,5 av 5 poäng

Drinkar hör sommaren till och något av det bästa vi vet är bubbelbaserade. Vårt tips är att blanda Dominio Altos cava i ett flöjtglas och toppa med belgisk kriek, det vill säga körsbärsöl som du finner i mindre flaskor på de flesta Systembolagsbutiker. Använd måtten 10 cl cava, 5 cl kriek och du har en fantastisk och högst otippad sommardrink!

Dominio Alto har artikelnummer 50580 och en flaska (750 ml, 11,5%) kostar 79 kronor. Vinet beställer du till önskade Systembolag >>>