Dominio Altos Reserva – Rioja i klassisk stil!

Riojavinet Dominio Alto har vi stött på tidigare i form av en crianza och en gran reserva, bägge alldeles utmärkta representanter för regionen som blivit så många vinvänners favorit. Nu kompletteras serien med en reserva och precis som de första två lanseringarna så är det ett riktigt bra köp. I våra glas; 2016 Dominio Alto Reserva från Rioja!


Dominio Alto-serien har den svenska importören framgångsrikt tagit fram med Riojaproducenten Bodegas La Eralta. Nu är det dags för oss att bekantas med reservan som har lagrats i 18 månader på fransk och amerikansk ek. Lagen säger att en Reserva ska lagras minst tre år innan försäljning, varav ett av dessa år måste vara i fat, och i just detta fall innebär det att du får ett perfekt drickmoget vin.

Denna reserva kommer från 2016, en årgång som hör klassas som en av de bästa under förra decenniet i Rioja!

Boxtoppen provar 2016 Dominio Alto Reserva från Rioja

Vi har en klassisk Rioja i våra glas där körsbär lierar sig med kryddiga fatnyanser såsom vanilj, kanel, tobak och en hint läder samt krondill. Gomkänslan ger ett medelfylligt och fräscht vin med begynnande mognad men där det rödbäriga fortfarande håller ett piggt grepp om intrycket tillsammans med behagligt tanninmotstånd, angenäm syra och ett torrt, tobaksfuktigt avslut.

4 av 5 poäng

Dominio Alto Reserva har artikelnummer 52468 och du beställer hem vinet till din önskade Systembolagsbutik för uthämtning. En flaska (750 ml, 13,5%) kostar 99 kronor.

Till vinet HÄR >