Dragnuera klättrar på listan

April inleder vi med en uppdatering av listan över röda boxar med viss fruktsötma, som bjuder på många superfynd. Antalet rena nykomlingar är två, och så en ny tappning.


En ny tappning av trevliga Dragnuera Syrah från Sicilien gjorde att vinet klättrade rejält på listan. De två övriga nykomlingarna är Due Passi Appassimento från Oenoforos och Little Hero från samma producent, där Due Passi Appasimento placerar sig högst.

I tio i topp är det oförändrat.  2013 il Conte Primitivo Negroamar från Nordic Sea Winery behåller sin plats som listetta, tätt följd av 2013 Raccolto Nero d’Avola Cabernet Sauvignon Appassimento På tredje plats ligger 2013 Allegro Sangiovese Primitivo från Oenoforos.

Listan omfattar 25 viner, varav åtta stycken är superfynd, vilket innebär att man får extremt mycket vin per krona. De fem första placeringarna på listan är alla superfynd. Är man ute efter ett vin till ett speciellt tillfälle är det bra att kolla upp det någon vecka innan. Finns det i beställningssortimentet hinner du beställa, och behöver det tas hem till just din Systembolagsbutik hinns också det med.

Boxtoppens idé är att alltid tillhandahålla aktuella provningsnoteringar. Viner, som var fräscha och fina när de lanserades, kan ha blivit gamla och trötta. Därför innebär våra månatliga uppdateringar också att boxar som blivit bedömda för länge sedan (sex månader) åker ut, för att eventuellt återkomma när vi provat om dem.

Kom ihåg att boxviner i regel smakar bättre ju fräschare tappning de har, och att såväl årgång som bäst-föredatum verkligen spelar roll.

>>Till listan