Drostdy-Hof Chenin Blanc – mycket vin för pengarna!

Drostdy-Hof är utan tvekan bland Sydafrikas mest välkända vinvarumärken och i Sverige så har vi inte minst bekantat oss med de utmärkta boxvinerna som år ut och in bara blir bättre och bättre. Nu har en ny årgång anlänt av Drostdy Cellars chenin blanc och det slår oss hur välgjort detta vin är till ett pris under tvåhundringen för en trelitersbox!


Ja, det är skillnad i uttryck på chenin blanc från dess ursprung Loire-dalen och ett vin från Sydafrika där de senare har ett rikare uttryck. Men få, om ens någon, skulle opponera sig om vi påstod att druvan funnit sig ett andra hem i Sydafrika där den nu odlats i hundratals år och där producenterna idag är lika skicka på druvsorten som fransoserna!

Boxtoppens intryck av 2020 Drostdy-Hof Chenin Blanc från Sydafrika

Loire-druvan chenin blanc har verkligen funnit sig ett andra hem i Sydafrika och i den senaste årgången av Drostdy-Hof får druvan verkligen visa upp sin repertoar. Doften är ungdomlig och fruktdriven där tropiska toner, persika och saftiga päron kompletteras av ett stänk citrus. Smaken är pigg och alert i stenfruktigt stram stil med syrliga undertoner, örter och citrusskärpa i det torra avslutet. Med tanke på prislappen är det tvivelsutan väldigt mycket vin för pengarna här!

Betyg: 4 av 5 poäng

Vi har provat vinet till gratinerad hummer med kantareller samt Torskrygg i röd curry & kokosmjölk. En elegant rätt, en kryddhet och till bägge har Drostdy-Hof demonstrerat sin förmåga att hitta sin roll i sammanhanget!

Drostdy-Hofs chenin blanc kostar 199 kronor och boxen (3000 ml, 12,5%) har artikelnummer 2069. Sockerhalten tickar in på låga 5 g/l.

Till Systembolaget HÄR >>>