Drostdy-Hof i topp med ny tappning

Dags för fjärde uppdateringen på Boxtoppen i december! Den uppdaterade listan är vita, torra boxviner under 250 kronor. Listan innehåller en ny tappning och en nykomling som tidigare låg på listan över vita viner med viss fruktsötma.


Den nya tappningen står 2013 Chenin Blanc Steen från Drostdy-Hof för. Den är minst lika bra, om inte bättre än den förra. Vinet imponerar nu med ännu renare frukt och sin fina syra. Att priset är så lågt, 175 kronor, gör inte saken sämre. Ett superfynd, som självklart tar förstaplatsen från samma vin i tidigare tappning. Det innebär också att vinet nu ligger etta för fjärde månaden i rad. Det ska verkligen bli spännande att prova årgång 2014, som borde vara på väg snart.

På andra- och tredjeplatsen är det oförändrat jämfört med novemberlistan. Tvåa är ekologiskt odlade krispiga och eleganta 2013 Brochet Facile Sauvignon Blanc från Nordic Sea Winery. Trea är det runda och bussiga 2012 L Chardonnay från den välkända firman Laroche.

Som bästa och enda nykomling återfinner vi 2014 Mad House Riesling från Jeanneret Wines. Vinet hittade man tidigare på listan för vita viner med viss fruktsötma, men har i och med årgångsbytet från 2013 till 2014 gått ned i sockerhalt och blivit helt torrt. Vinet har vunnit på det – fräscht och friskt, fortfarande med viss fruktsötma, men med bättre balans än i tidigare årgång.

I och med decembers uppdatering finns det totalt 22 vita torra boxviner på Boxtoppen. Gränsen för att få vara med är 78 poäng.

 

>> Till listan