Durbanville Hills – mousserande sauvignon blanc som fångar sommarkänslan!

Än är sommaren inte förbi och visst lär det bjudas flera dagar än som värmer gott och lockar till spontana infall. Kräftskivorna är ett givet inslag i augusti men även havskräftorna och räkorna är i säsong och smakar extra bra. Till just en skål färska räkor känns det helt rätt att korka upp det sydafrikanska mousserande Durbanville Hills – ett bubbel på sauvignon blanc och som fångar sommarkänslan!


Durbanville Hills är en relativt ny producent med snart 25 år i branschen. Man är verksam i Sydafrikas äldsta vinregion Durbanville som återfinns nordöst om Kapstaden och är mer eller mindre en del av staden. Området är känt för sina sauvignon blanc och det beror till stor del på klimatet som är att betrakta som svalt vilket förstärker druvans aromatik och fräschör, något som inte minst kännetecknar firmans mousserande version på den populära druvan!

Boxtoppen provar det mousserande

Durbanville Hills Sparkling Wine Sauvignon blanc

Från Kapstadens utkant, Durbanville närmare bestämt, kommer denna svalvuxna mousserande sauvignon blanc. Vi bjuds ett exotiskt men ändå svalt anslag där ananas, passionsfrukt och gröna äpplen samspelar samtidigt som det hintas såväl citrus som kryddiga inslag. Relativt fyllig smak men ändå krispig i sin struktur med pigg syra, livlig mousse och passionsfrukt i den rätt långa aptitretande, lätt eldiga och torra eftersmaken där druvans aromatiska karaktärsdrag visar upp sitt register fint. Utmärkt bubbel som gör sig väl till smakrika fisk- och skaldjursanrättningar.

Betyg: 4 av 5 poäng

Durbanville Hills mousserande sauvignon blanc finns i cirka 40 Systembolagsbutiker. Till övriga beställer du utan extra kostnad. En flaska (750 ml, 13,5%) kostar 79 kronor och vinet har artikelnummer 77156.

Till Systembolaget >>>