Ekologisk mousserande vardagspärla – cavan Sofia y Sebastian!

Cavan Sofia y Sebastian lanserades perfekt inför förra årets vår och sommar. Boxtoppen provade redan då och gav den ytterst prisvärda spanjoren fint betyg. Sedan dess har många upptäckt den ekologiska cavan och hur mycket bubbel man får för blott 79 kronor. Dags för Boxtoppen att prova den senaste buteljeringen!


Cava är det spanska mousserande vinet som görs enligt den traditionella champagnemetoden men med spanska druvsorter som hanterar det varmare klimatet. Sofia y Sebastian är en blend mellan de klassiska cava-druvorna macabeo, parellada och xarel-lo och resultatet är svårslaget med tanke på den ringa prislappen. Faktum är att få mousserande viner i världen kan konkurrera med cava på just den punkten och leverera kvalitet för under hundringen.

Boxtoppen provar den ekologiska Sofia y Sebastian Cava is Best Enjoyed with Friends

Utan tvekan är det en vardagspärla vi har i våra glas, en cava som går i den mer generösa stilen med mogen persika, grillad citron, grapefrukt och solmogna gula äpplen i doften. Smaken visar upp en balanserad rondör men blir aldrig söt utan det citrusfriska ser till att vinet upplevs åt det torrare hållet till. Moussen är smeksam, inte alls aggressiv och det vilar ett stenfruktigt anslag över smaken som avslutar fräscht med viss grapefruktsbeska. Ett utmärkt köp, denna ekologiska cava!

Betyg: 4 av 5 poäng

Den ekologiska Sofia y Sebastian Cava is Best Enjoyed with Friends har artikelnummer 51641 och en flaska (750 ml) kostar 79 kronor. Cavan hittar du i drygt 70 Systembolagsbutiker och till övriga beställer du det utan extra kostnad. Sockerhalten i vinet är 1,2 g/ 100 ml.

Till vinet >>>