Ekologisk nyhet från Italien – Patchwork, vinet till vego!

Patchwork Marche – nyhet på box och flaska.


Patchwork Marche – nyhet på box och flaska

Patchwork är en vinserie som matchar vegokökets alla smakriktningar och tillagningssätt, en vinserie vars ambition är att bredda synen på vilken typ av viner som passar till vegetarisk mat.

Under hösten 2016 utökar varumärket sin vinserie och lanserar en nyhet hos Systembolaget, Patchwork Marche Sangiovese Organic – ett ekologiskt, veganvänligt italienskt vin som finns på både flaska och på box.

Patchwork Marche Sangiovese Organic är fruktig med inslag av mörka skogsbär, körsbär och örter. Smaken är medelfyllig, kryddig och fruktig med trevliga inslag av mörka bär, choklad och en touch av örter.

Vinet fungerar utmärkt till lite kraftigare vegetarisk mat så som höstens långkok och mustiga grytor.

Patchwork (flaska) 76750 78:-

Patchwork Marche (box) 76750 209:-

Patchwork har också utvecklat en smakguide som utmanar Systembolagets idé och visar på att bredden av smaker och tillagningssätt i vegoköket behöver matchas i vinutbudet. Och att det är tillagningsmetoden som är central snarare än råvaran. Vegoköket erbjuder sex smakgrupper att välja vin till: kokt, grillat, stekt&friterat, ugnsbakat, plockmat samt sallad&rawfood.

I Systembolagets smakguide finns det idag bara en enda symbol för viner som ska passa till vegetarisk mat, säger Carin Widoff, Senior Brand Manager på Altia som producerar Patchwork. Det innebär att alla viner som pryds med bilden av en rödbeta skulle passa all vegetarisk och vegan mat oavsett ingredienser och tillagningsmetod. Självklart är det ju inte så!

Med vinet Patchwork vill vi inspirera till att välja mer grönt på tallriken och därför jobbar vi med att matcha vårt vin med vegetariska recept, berättar Carin.