Ekologisk rosa spumante i lättgillad stil!

Till Enzo Bartoli-serien adderas nu ett rosa bubbel på ekologiska druvor från norra Italien och i en så kallad Extra Brut-stil vilket innebär en torrare stil. Boxtoppen har provat bubblet!


Från producenten MGM Mondo del Vino kommer nu en spumantenyhet i den populära Enzo Bartoli-serien. Druvorna som är ekologiskt odlade kommer från de nordligare delarna av Italien och sötman klockar in på endast sex gram vilket är betydligt under de flesta proseccco exempelvis.

 

Boxtoppen om Enzo Bartoli Rosato Organic Extra Brut

Ett vin som bjuder på generösa mängder av röda skogsbär med smultron i frontledet uppbackat av hallon men också med hintar av persika. Det är yppigt fruktigt och inbjudande i sin ungdomliga stil. Smaken tar över stafettpinnen och bjuder på tutti-frutti med främst mosade jordgubbar och hallon och moussen är ungdomligt livlig. Fruktrikedomen till trots så är det ett bubbel som avslutar torrt med hintar av blodapelsin och vi misstänker att vinet lär få en hel del anhängare. Prova det till charkbrickan!

Boxtoppens betyg: 4,5/5

En flaska av den ekologiska Enzo Bartoli Rosato Organic Extra Brut kostar 99 kronor (75 cl, 12,5%), har artikelnummer 77951 och du beställer vinet till din föredragna systembolagsbutik. Flaskan är inpackad i cellofan. Till vinet HÄR >>>