Ekologiska Ostras Pedrín från Spanien – vitt boxvin med kvalitetsambitioner!

Boxsegmentet överöses med likvärdiga och strömlinjeformade produkter där det mesta handlar om en priskamp framför innehåll. Ett vin som definitivt inte följer den mallen är spanska Ostras Pedrín på den högintressanta verdejo, en druva som vi finner i regionen Castilla y León nordväst om Madrid. I våra glas, spansk druvmångfald som smakar sommar!


Höstens intåg närmar sig med all tydlighet men det betyder inte att vi ska ge upp alla fräscha sommarmåltider som tillagats de senaste månaderna, särskilt inte när skaldjurssäsongen är som bäst nu och de kommande månaderna.

Ostras Pedrín, en ekologisk nyhet i Systembolagets sortiment för ett par månader sedan, förlänger just sommarkänslan och visar samtidigt upp det fantastiska vinlandet Spaniens bredd!

Boxtoppen provar 2021 Ostras Pedrín Organic Verdejo från Spanien

Spanien är onekligen ett fantastiskt vinland och hem för många unika druvsorter, verdejo inte minst. Druvan har sitt ursprung i Rueda, en vinregion i Castilla y León‎ som brer ut sig nordväst om Madrid. Här får vi ett fint exempel på druvans aromatik där mogna men svala stenfrukter möter galiamelon, grillad citron, limezest och ett pikant inslag av grön banan. I gommen får vi ett smakrikt vin i citrusstramt torr och aptitretande stil med pigg syra, gröna stenfrukter, melon och örtiga anslag. Eftersmaken är ren och frisk och den lilla citrusskalbeskan skänker vinet en sval spänst. Det är onekligen en känsla av buteljerad sommar vi har i våra glas, denna högst charmiga och prisvärda verdejo som visar upp Spaniens druvmångfald!

Boxtoppens betyg: 4,5 av 5 poäng

Ostras Pedrín är ett ekologiskt vitt vin som du finner i samtliga av Systembolagets butiker. Boxen (3000 ml, 13%) har artikelnummer 5152 och kostar 239 kronor. Vinet har en restsockerhalt som understiger 0,3 g/100 ml vilket innebär ett helt torrt vin.

Till Ostras Pedrín HÄR >>>