Ekologiska Sofia y Sebastian – för att vin är godast tillsammans med vänner!

Vi har tidigare provat och gillat Sofia y Sebastians röda vin från spanska La Mancha och nu är det dags för den vita ekologiska nyheten i samma serie. Ett vi som passar perfekt till just vad det heter – umgänget med vännerna!


Från södra Spanien har man hämtat druvorna till denna fräscha vita box där macabeo dominerar, en druva som även är känd under namnet viura i norra delarna av landet, inte minst i Rioja. Macabeo är även en av de viktigaste druvsorterna vid produktionen av cava, det spanska mousserande vinet.

Boxtoppen provar ekologiska

2020 Sofia y Sebastian Wine is Best Enjoyed with Friends Organic

I glaset har vi ett fruktdrivet vitt med inbjudande inslag av saftiga persikor, päron och melon samt en skvätt citrus. Smaken har ett torrt anslag med uppfriskande syra, stenfruktiga nyanser och ett citruspiggt avslut med viss kryddighet i avslutet. Rent, okomplicerat men framför allt gott!

Boxtoppens betyg: 4 av 5 poäng

Ett okomplicerat och rättframt vitt vin utan krusiduller fyller sannerligen en funktion nu när det vankas vår och snart sommar. Gott och aptitretande på egen hand, lika läckert till en matigare sallad, oavsett om det är en Caesar- eller skaldjurssallad.

Den ekologiska nyheten Sofia y Sebastian beställer du till din önskade Systembolagsbutik >>>, nr 51596 och priset är 169 kronor för en box (3000 ml, 11,5%).