En handväska i topp bland torra röda boxar!

Vernissage Cabernet Sauvignon kniper förstaplatsen i mars. Stora förändringar på listan och flera nya tappningar.


Mars månads uppdatering av torra röda boxar bjuder på fem nykomlingar i form av nya viner och nya tappningar, vilket leder till stora förändringar på tio i topp.

På första plats hittar vi nykomlingen 2013 Vernissage Syrah Cabernet Sauvignon från Nordic Sea Winery, som är ett superfynd. Vinet är torrt och frisk med mörkröd frukt och dricks med fördel till ganska smakrik, inte alltför het mat. Funkar fint till stekt och grillat kött såväl till buffé som söndagsmiddag.

På andraplats återfinner vi charmiga, bäriga superfyndet 2013 Mauro Primitivo Alberello från Nordic Sea Winery. Ett givet val till buffén.

Också på tredjeplats hittar vi ett italienskt vin, nämligen bäriga och friska 2013 Barone Ricasoli Formulae från Barone Ricasoli i Toscana..

Bland nykomlingar och nya tappningar hittar vi på tio i topp 2013 Rawson’s Retreat Shiraz Cabernet, som bytt från premiumlistan, eftersom priset har sänkts. På premiumlistan låg vinet senast sjua och här blir det fyra.

En ny tappning och ny förpackning av 2013 Ramos Riserva från portugisiska João Portugal Ramos gör succé och klättrar uppåt rejält. Ett modernt och bärigt vin med charmig bärsötma – funkar bra till buffén, ost och kex och charkuterier.

Också 2014 Cameleon Selection Malbec från Domaine Bousquet och 2014 Org de Rac Shiraz Cabernet Sauvignon Merlot från Org de Rac har nya tappningar. Cameleon klättrade rejält i och med det.

>>Till listan