En rieslingbox som imponerar

Sparrisens tid är här, Spargelzeit som de tysktalande säger, och få druvor känns mer naturligt matchande än riesling, inte minst om sparrisen är vit.


Druvan har en förmåga att undvika de bitoner som en annars besvärlig grönsak lätt kan framkalla i mötet med vin. Den ekologiska Ruppertsberger Imperial Riesling från kooperativet Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg i Pfalz har precis det du vill ha i din sparrispartner och vinet kommer dessutom i den behagliga tvålitersstorleken!

Boxtoppen.se om ekologiska 2017 Ruppertsberger Imperial Riesling

Regionen Pfalz har de högsta temperaturerna i Tyskland vilket ofta märks i vinerna som får en annan fyllighet och rondör. Den känslan fångas fint här och visar sig bland annat i en diskret tropisk fruktighet som lierar sig snyggt med mineraliska toner, stenfrukt och örtighet.

”En riktigt bra rieslingbox är vad vi har i våra glas…”

Rieslingkänslan är verkligen med från första sniff och även smakerna framkallar hög igenkänningsfaktor med den för druvan så härligt levande syran som lyfter många maträtter. Stenfrukten tar över mer och får även sällskap av citrusfrukter och det mineraliska i bakgrunden. Upplevs torr tack vare friskheten i syran och avslutet är klingande rent.

En riktigt bra rieslingbox är vad vi har i våra glas och sparrisen kommer inte bli besviken! Dessutom ett strålande vin till varma sommarkvällar med lättare rätter där skaldjur och fisk gärna får vara med.

Boxtoppens betyg:
Full pott! 5/5 p

2017 Ruppertsberger Imperial Riesling är ekologiskt, har artikelnummer 72835 och en box om 2000 ml kostar 209 kronor. Om vinet inte finns i din systembolagsbutik så kan du beställa den dit utan extra kostnad här >>