En riktigt seriös Bourgogne-box som tar lådvinet upp en nivå!

Idag finner vi chardonnay från vinvärldens samtliga utposter och anledningen är främst följande; det är en sann kvalitetsdruva som dessutom är relativt enkel att odla och som anpassar sig formidabelt till de givna förutsättningarna.


Men än mer, den är vansinnigt populär bland oss konsumenter. Trots den globala spridningen så är det ändå en region vi längtar till mer än andra och som fortfarande idag sätter måttstocken för chardonnay – druvans ursprung Bourgogne. Därför känns det extra fint att kunna tipsa om en riktigt seriös Bourgogne-box som tar lådvinet upp en nivå!

Boxtoppen om 2017 Bourgogne Chardonnay från Terres Secrèts

Inbjudande gyllene färg sätter tonen i denna Bourgogne från regionens södra delar, Macônnais närmare bestämt. Doftintrycken är många och frukten generös med tropiska toner som lierar sig med limeskal, aprikos och lätt smörnötiga toner och en hint vaniljkryddighet. I smaken bjuds fin fruktintensitet med tropiska inslag men även stenfrukter som persika. Citrus stramar upp den relativt fylliga kroppen och syran ger skärpa som följer med fint i den kvardröjande eftersmaken. En utmärkt box-Bourgogne för den som vill upp en nivå i kvalitet!

Boxtoppens betyg: 4,5 av 5 p

Producenten Terres Secrètes 2017 Bourgogne Chardonnay kommer i en 2,25-liters box (12,5%), har artikelnummer 5555 och kostar 275 kronor. Vinet finner du i mer än 120 systembolagsbutiker och till resten beställer du det utan extra kostnad.

Till vinet HÄR >>>