En ripasso du kan lita på & dessutom till sympatiskt pris!

Cantine Riondo är ett kooperativ i Valpolicella och med mer än 2000 vinodlare som medlemmar så förfogar man över en hel del högklassig mark i Veneto-regionen där man producerar allt från fräsch prosecco till utmärkt amarone. Och såklart Valpolicella Ripasso. Storleken gör odlarsammanslutningen till ett av landets största och anledningen till framgångarna hittar vi naturligtvis i vinernas kvalitet. I våra glas, 2017 Castelforte Valpolicella Ripasso!


Castelforte blir till Casalforte under våren och detta är sista årgången med det äldre namnet. Innehåller förblir dock detsamma, det vill säga ursprung Veneto och den teknik som är starkt länkad till regionen, appassimento, förblir identisk. Så vi vinkar hejdå till Castelforte med denna fina 2017 och hälsar den italienska villan, Casalforte, välkommen lagom till sommarens grill!

Boxtoppen provar 2017 Castelforte Valpolicella Ripasso

Denna ripasso bjuder på en violblommig och lavendeldoftande örtighet, mogna saftiga victoriaplommon, svarta körsbär och en hint från faten i form av fuktig tobak. Viss bärmognad noteras i den rätt fylliga smakprofilen men en tydlig tanninstruktur tillsammans med frisk fruktsyra håller uppe balansen och det noteras kryddiga fatinslag, plommon, russin och en viss citruskärvhet i avslutet som får vinet att upplevas helt torrt. Återigen en bra ripasso från Cantine Riondo och i den torrare skolan!

4,5 av 5 poäng

Cantine Riondos Castelforte Ripasso finns i stort sett i samtliga av landets Systembolagsbutiker. En flaska (75 cl, 14%) kostar 99 kronor (nr 5352) och du serverar vinet med fördel till allt från klassiska italienska anrättningar till grillens återinträde på den svenska matscenen med ljusare kötträtter som bästa val.

Till Systembolaget HÄR >>>