En till fullpoängare för Periquita Original!!!

José Maria Da Fonseca drivs idag av den sjätte generationens ättlingar med Domingos Soares Franco i spetsen som chefsvinmakare. Firmans förmåga att göra viner i alla klasser med stil och karaktär är underskattat och firman lägger ner oerhört mycket möda på alla viner som produceras oavsett prisnivå. Det är bara att kika på ett vin som det här, Periquita Original 2015. Fathanteringen och produktionstiden i denna butelj är imponerande 4 månader på både nya och gamla fat, likväl har man tryckt ner priset så mycket man orkar. Och resultatet av all denna möda visar sig i buteljen.

Boxtoppen.se om Periquita Original 2015, 5/5 – full pott!
Periquita Original sviker inte i den aktuella årgången 2015. Det är ett vin som bjuder på en murrigt ren och juicy frukt med stor smakrikedom, i ett snyggt och propert utförande och med ett mer robust temperament i strukturen i direkt jämförelse med föregående årgång. Mörka vinbär lierar sig med ljusare inslag och överlag har vi en mogen fruktighet med bra kraft och krydda liksom en lätt maritim känsla i det vegetala. Tanninerna jobbar mjukt och silkigt och ger en bra karaktär åt vinet. Här slarvas det inte och Periquita Original är fortfarande ett av de bästa och mest seriösa vinerna som finns på Systembolaget i denna prisklass.

Periquita Original 2015
Nr 2574, 69 kr, 13%
Portugal

Vinet finns på 47 Systembolag runtom i Sverige, finns flaskan inte på just ditt Systembolag så

kan du enkelt beställa den här >>

 Periquita – 171 år av världsklass
Förra året, 2016, firade José Maria da Fonsecas vingård Cova do Periquita imponerande 170 år! Periquita har vunnit kritikernas och konsumenternas kärlek i generationer och får ständigt nya toppbetyg.
Namnet Periquita sticker verkligen ut i vinhistorien. Det är något alldeles unikt med ett varumärke som lyckats vinna vinälskarnas förtroende i generation efter generation. Första årgången av Periquita buteljerades 1850, och blev starten på en makalös framgångshistoria. Idag förfogar familjeföretaget José Maria da Fonseca över 650 hektar vingårdar och exporterar sina viner till 70 länder. På den svenska marknaden debuterade Periquita redan 1979 och blev en succé direkt från starten.