Enzo Bartoli Rosato – en rosébox som andas fynd!

Sommaren har anlänt och kanske även din semester. Med värmer kommer rosévinets mest intensiva säsong och det är verkligen en vinstil som vi tagit till våra hjärtan. Rosévinet är själva essensen av sommar och inte minst passar det perfekt till mycket av det vi dukar upp, inte minst de fräscha salladerna. Och på egen hand blir ett glas rosé den perfekta aperitifen. I våra glas; piemontesiska och härligt knastertorra Enzo Bartoli Rosato på box!


Enzo Bartoli-serien med vita och röda Piemonteviner är oerhört populära i Sverige och för ett par år sedan adderades en rosé till samlingen, i flaska men även som bag-in-box. Rosévinet är producerat på de klassiska Piemontedruvorna barbera och dolcetto och det är ett helt torrt och matorienterat vin i den ljusrosa provencalsk stilen som kommit att bli så älskad av en hel värld. Nu finns den senaste årgången tillgänglig och det är onekligen en rosébox som andas fynd!

 

Den nya årgången visar upp en ungdomligt pigg och blommig doft med inslag av persika, hallon, vingummi, ett stänk blodapelsin och svag örtighet. Smaken är livlig och helt torr med rent driv i den röda bärfrukten och kompletteras av persika och ett citrus- och limefräscht avslut. Ett charmerande rosévin som smakar mer än det kostar!

5 av 5 poäng

Caesarsalladen, Sallad Nicoise, grillad lax, charkbrickan eller blott som aptitretare; vad du än väljer så gör vinet jobbet med glans. Vi har även provlagat gratinerade musslor till vinet vilket var en riktig höjdarkombination. Receptet finner du HÄR.

2020 Enzo Bartoli Rosato i bag-in-box (300 cl, 12%) har artikelnummer 77940 och kostar 249 kronor. Sockerhalten är mindre än 3 gram per liter. Om vinet inte finns i din Systembolagsbutik beställer du det dit utan extra kostnad.