Enzo Bartoli-serien nu även i boxformatet!

Den omtyckta Enzo Bartoli-serien från producenten MGM s.r.l. i Piemonte har fått tillökning i form av ett boxvin på regionens två främsta druvsorter, barbera och nebbiolo. Boxtoppen har provat nyheten som får full pott!


Stilla rosé, bubblande rosé, ett vin på den regionala cortese-druvan, röda viner på dolcetto, barbera och nebbiolo där den sistnämnda finns i såväl Langhe-version och Barolo. Nu får Enzo Bartoli-serien sitt första boxvin och det är en blend mellan barbera och nebbiolo som inte gör en besviken!

2019 Enzo Bartoli Piemonte

En blend mellan de två främsta druvorna i Piemonte, barbera och nebbiolo, där de ungdomliga nyanserna greppar taktpinnen och bjuder på blommiga drag, saftiga körsbär och en sval örtighet i doftspektrumet. Smaken är svalkande, tanninerna bär nebbiolodruvans signum och det är en transparent känsla i vinet med rödbärig frukt och seriös struktur för ett lådvin. Torrt, apelsinsyrligt avslut. Ursprungstypiskt och inte minst gott!

Betyg: 5 av 5 poäng

Piemonte-boxen från MGM har artikelnummer 76055 och en låda (3000 ml, 13,5%) kostar 289 kronor. Vinet beställer du till din föredragna Systembolagsbutik >>>