Ett vin som lär vinna många vänner när hösten faller på!

Förra årgången av Cantine di Oras populära Amicone bjöd på ett rikt och fylligt vin med skön balans mellan de olika komponenterna, men med 2015 så är det till och med än vassare. Och så är det dessutom prissänkt!


Amicone kommer från regionen Venetien öster om Gardasjön i norra Italien, hem för de klassiska amaronevinerna. Producenten Cantine di Ora använder sig också utav tekniken som gjort storebror världsberömd, det vill säga druvorna torkas innan pressning och jäsning. Men till Amicone är det blott delar av skörden som genomgår nämnda process och det skänker en fräschör till vinet som är särskilt lyckad i årgång 2015.

”Amicone lär vinna många vänner när hösten faller på…”

Boxtoppen.se om 2015 Amicone i 3-liters förpackning
Här möts vi av en skönt charmig och solmogen doftmix mellan blåbär, körsbär och björnbär vilka backas upp av kryddiga fatnyanser, örtighet och torkade frukter. Inget snack om vart vi befinner oss i Italien! Smaken är finstämd med balanserad sötma som hjälper vinet, inte stjälper, och det bjuds på skogsbär, jordiga nyanser, stram mineralitet och torkade örter. Det är fylligt, fräscht och generöst i frukten samtidigt som det dyker upp lätt rostade nyanser av mörk choklad från faten i det pigga avslutet.

Amicone lär vinna många vänner när hösten faller på och alldeles speciellt när det plockas fram en riktigt lagrad parmesan med tydliga saltkristaller!

Betyg: 5/5 – full pott!

2015 Amicone
Nr 74325 (3000 ml), 14,5%, 299 kr
Venetien, Italien

Vinet finns på hyllan i ca 170 butiker. Finns inte vinet i just din butik kan man naturligtvis beställa hem det!
Till Systembolaget >>