Fairtrade-vinet Foot of Africa Grande Reserve nu i ny fräsch årgång!

Det familjeägda Kleine Zalze bär på en anrik historia där vinmakning kan spåras helt tillbaka till slutet av 1600-talet men har främst blivit ett namn sedan 1996 då Kobus Basson köpte egendomen och lade sin andra karriär på hyllan. Kleine Zalze ligger blott ett par kilometer utanför den idylliska staden Stellenbosch och läget mitt i hjärtat av det så kallade Cape Winelands skänker förutsättningarna för kvalitetsvin, något som inte märks i de alltid så pålitliga boxvinerna Foot of Africa. I våra glas; den vita Foot of Africa Grande Reserve!


Foot of Africa är ett så kallat Faitrade-certifierat vin, ett begrepp som blivit allt viktigare i den sydafrikanska vinbranschen, och även för konsumenten världen över, och det etiska arbetet har bara vinnare. Producenterna tar ett mycket större socialt och miljömässigt ansvar och säkerställer även arbetsförhållandena där de anställdas rättigheter tillvaratas, något som bland annat lett till förbättring av löner, levnadsförhållanden och utbildning. Ett Fairtrade-certifierat vin har med andra ord enbart vinnare i samtliga led.

Boxtoppen om 2020 Foot of Africa Grande Reserve

Ny årgång av ytterst pålitliga Foot of Africa från Kleine Zalze och som med bravur följer upp den utmärkta 2019. Här är det triss i klassiska druvsorter (chenin blanc, chardonnay & sauvignon blanc) där det gulfruktiga och tropiska tar täten, uppbackat av vegetala inslag och trädgårdsgrönska från sauvignon blanc. Ungdomlig och pigg smakprofil med persika, ananas och passionsfrukt gör vinet generöst i sitt anslag men citrus och en skön helt torr känsla (3 g socker/l) stramar upp i det rätt långa avslutet. En utmärkt box!

Betyg: 4,5 av 5 boxar!

Foot of Africa Grande Reserve finns i närmare 80 Systembolagsbutiker i skrivande stund och till resterande kan du beställa boxen utan extra kostnad. En box (3000 ml, 13,5%) kostar 229 kronor och har artikelnummer 2661. Vinet har ett brett användningsområde och lämpar sig till allt från smakrika fiskrätter, sällskapsvin och till caesarsalladen med kyckling.

Till Systembolaget HÄR >>>