Faustino ny fyra i januari

De bästa boxarna på Systembolaget i januari i kategorin röda viner med viss fruktsötma presenteras här. Tio i topp innehåller en nykomling och tre gamla bekanta i nya tappningar, vilket givit lite omkastningar i placeringarna.


Kvar på första plats är superfyndet 2013 il Conte Primitivo Negroamaro från Nordic Sea Winery. På andra plats återfinner vi 2013 Raccolto Nero d’Avola Cabernet Sauvignon Appassimento i en ny tappning, med solmogna bär och trevlig fyllighet.

Med sin nya tappning tar sig 2013 Allegro Sangiovese Primitivo in på tredje plats. Ett runt, rikt och bussigt vin i vilket man bland annat hittar inslag av mörka körsbär och choklad.

Januaris nykomling är Faustino Tempranillo från spanska Bodegas Faustino, ett ungt och friskt vin med solmogen frukt.

Boxtoppens idé är att alltid tillhandahålla aktuella provningsnoteringar. Viner, som var fräscha och fina när de lanserades, kan ha blivit gamla och trötta. Därför innebär våra månatliga uppdateringar också att boxar som blivit bedömda för länge sedan (6 månader) åker ut, för att eventuellt återkomma när vi provat om dem.

Kom ihåg att boxviner i regel smakar bättre ju fräschare tappning de har, och att såväl årgång som bäst-föredatum verkligen spelar roll.

>> Till listan