Fira Thanksgiving med Jill Johnson och Nashville Stories

Sista torsdagen i november firas Thanksgiving, en amerikansk högtid som kretsar kring familj, vänner och festliga måltider. Efter många år i Nashville har högtiden blivit ett naturligt inslag i höstmörkret för Jill Johnson.


Att Jill gillar det amerikanska köket är ingen hemlighet. Thanksgiving handlar om att visa tacksamhet, sprida värme bland sina medmänniskor och att samlas runt en festmåltid.

− I den värld vi lever just nu känns det extra viktigt att visa medmänsklighet och tacksamhet mot sina nära och kära, och samlas kring en hemlagad måltid. När jag tog fram rödvinet Nashville Stories hade jag just det amerikanska köket i åtanke och vad är mer amerikanskt än Thanksgiving? säger Jill Johnson.

Nashville Stories är ett rödvin från Kalifornien och serveras med fördel tillsammans med en mer kryddig och smakrik Thanksgivingkalkon. 

Nashville Stories röda vin och Nashville Stories Prosecco Brut finns på Systembolaget och kostar 109 kr,
respektive 115 kr.

Fakta: Nashville Stories
Ursprung: USA, Kalifornien
Producent: Spring Wine & Spirits AB
Druvor: Petite Sirah, Tannat, Teroldego, Zinfandel
Alkoholhalt: 14,5% vol
Art.nr: 72113-01
Pris: 109 kr, flaska 75 cl
Distribution: Systembolaget

Fakta: Nashville Stories Prosecco Brut
Ursprung: Italien Prosecco D.O.C.
Producent: Spring Wine & Spirits AB
Druvor: Glera 100%
Alkoholhalt: 11% vol
Märkning: ekologisk
Art.nr: 75708-01
Pris: 115 kr, flaska 75 cl
Distribution: Systembolaget

Om Thanksgiving
I USA innebär Thanksgiving fyra dagars ledighet och en chans att umgås med familj och vänner. Högtiden har firats sedan 1863, då det blev en nationell helgdag. Traditionen kommer från att pilgrimerna som utvandrat till Amerika råkade ut för missväxt och därför tog hjälp av ursprungsbefolkningen för att klara sig. När skörden väl blev lyckad anordnades en tacksägelsefest. Idag handlar högtiden fortfarande om att visa tacksamhet, men även att sprida värme och gemenskap bland sina nära och kära.