Foot of Africa Shiraz – ett ytterst pålitligt vin!

Det familjeägda Kleine Zalze bär på en anrik historia där vinmakning kan spåras helt tillbaka till slutet av 1600-talet men har främst blivit ett namn sedan 1996 då Kobus Basson köpte egendomen och lade sin andra karriär på hyllan. Kleine Zalze ligger blott ett par kilometer utanför den idylliska staden Stellenbosch och läget mitt i hjärtat av det så kallade Cape Winelands skänker förutsättningarna för kvalitetsvin, något som märks i de alltid så pålitliga boxvinerna Foot of Africa!


Detta är en rödvinsbox där, som namnet antyder, shiraz dominerar men precis som fallet är i franska Rhônedalens Côte Rôtie som varit förebild för många av världens syrahproducenter, så adderas en liten skvätt av den aromatiska gröna viognier som får samjäsa med den röda. Resultatet? Ett ytterst lättgillat och trivsamt rött med hög charmfaktor!

Boxtoppen om röda 2019 Foot of Africa Shiraz

I våra glas så har vi en ursprungstypisk och charmerande sydafrikansk shiraz med massor av druvtypicitet där björnbär, bacon och rökiga undertoner får sällskap av torkade örter, kryddor och en lätt blommig aromatik från viognierdruvan. Smaken smeker med mogen mörk bärfruktighet, viss fatkrydda samt silkiga tanniner och hintar en viss rondör i den rätt fylliga profilen. Foot of Africa Shiraz är ett ytterst pålitligt vin!

4 av 5 boxar!

Njut vinet till långkok, gärna viltgrytor men det fungerar även utmärkt till mogna hårdostar samt givetvis till det vi alla längtar efter; grillat!

Foot of Africa Shiraz har artikelnummer 2001 och en box (3000 ml, 13,5%) kostar 229 kronor. Vinet finner man i mer än 100 Systembolagsbutiker och till övriga beställer man hem utan extra kostnad.

Inspiration:
Baconlindat kycklingbröst fyllt med cheddar, vitlöksfrästa haricots verts & smörstekta gnocchi. En perfekt matchning till sydafrikansk shiraz!