For Peat’s Sake – en publikfriare

Den andra september så finner man denna parlansering på Systembolaget, där såväl helflaska- som halvflaska i form av en fickplunta tar plats på i stort sett alla Systembolag. Det är en rökig publikfriare som säkerligen kommer finna sin audiens, och priset gör inte ont det heller.


For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky från Angus Dundee Distillers. Whiskyn släpptes i en stor par-lansering den 2 september i storlekarna 350 ml och 700 ml och väntas bli en storsäljare. Skotska Angus Dundee Distillers har över 60 års erfarenhet av att skapa whisky och med helt nya ”For Peat´s Sake” bryter man nu ny mark. Lorne Mackillop, legendarisk master blender på Angus Dundee har gjort allt för att hitta den perfekta smakprofilen för den kräsna svenska paletten, vilket charmade Systembolagets smakpanel.

Boxtoppen.se om For Peat’s Sake
Nr 4672, (350 /700 ml), 229/139 kr
Gamla rep och tampar tillsammans med lakrits, torv, citrus, sidfläsk, tjärpastiller och sälta. Medelfyllig kropp med lite krydda, tobak, kola och rondör vilket passar rökigheten, och det hela blir till en publikfriare. Plus för halvflaskan som skänker lite ”kultstatus”.

Betyg: Full Pott! 5/5 poäng