Formulae från Barone Ricasoli i ny charmerande årgång och design

Barone Ricasoli är en stor producent i Chianti Classico med sina drygt 2,5 miljoner liter per år men när det kommer till boxen Formulae så breddas uppsamlingsområdet vilket lett till ursprungsbeteckningen Toscana.

Ny design

Däremot är det enbart tal om sangiovese, druvan som är regionens signum och stolthet nummer ett. Precis som fallet är med övriga viner från Ricasoli, så arbetar man med Carlo Ferrini som konsult, mannen som kommer från Florens och som blivit något av de flygande vinmakarnas ikon i Italien.

2018-versionen av Formulae är precis som många av Ricasolis viner, synnerligen lyckad. Dessutom presenterade man i slutet på 2019 en riktigt trevlig designuppdatering på boxen.

2018 Formulae Barone Ricasoli
Toscana / Italien / Barone Ricasoli / 3000 / 12300 / 249 / 5 p
Inte bara pålitlig utan också en box som levererar såväl druvkaraktär som ursprungskänsla med tydliga sangiovesevibbar. Ricasolis Formuale är en trygg bastion i lådvinssegmentet och i den nya årgången bjuds örtiga vindar med saftiga körsbär i den charmiga doften samtidigt som en försiktig ekton hintar i bakgrunden. Smaken är ungdomligt pigg och ren med körsbären i spetsen men har även visst tanninmotstånd. Att druvans lilla kärvhet ges utrymme är plus i kanten och gör vinet härligt matvänligt.
Importör: WineWorld AB