Fräsch rieslingnyhet i Pernilla Wahlgrens vinserie!

Pernilla Wahlgrens popularitet i Sverige vet inga gränser och den folkkära artisten har utöver att synas i tv-rutan under många år även skaffat sig en egen vinserie – Pazzione by Pernilla. Lagom till vårens inträde har Pernilla fastnat för rieslingdruvan som med sin omisskännliga syra och fräschör står för något unikt i vinvärlden. I våra glas; 2021 Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren!


Riesling rankar vi som en de absolut främsta gröna druvorna i vinvärlden. Ursprunget är tyskt, närmare bestämt regionen Rheingau och det som gjort druvan så unik är den långa hängtiden den har på rankan för att uppnå mognad i dessa svalare regioner – utan att förlora sin distinkta syra. Att riesling dessutom uppvisar en svårslagen mångsidighet – vinerna kan vara allt från knastertorra till nektarlikt söta – gör druvan än mer älskad.

Boxtoppen provar 2021 Pazzione Riesling By Pernilla Wahlgren

Ungdomligt pigg och ren doft där päronfruktiga inslag tillsammans lätt blomaromatiska toner, citrus och en tropisk touch av ananas och passionsfrukt står för intrycken. Smakprofilen visar upp en torrt grönäpplig gomkänsla med syrlig citrus, äppelskal, pigg syra och rent, friskt avslut. En tysk riesling i den torrare skolan och med sina definitiva förtjänstområden som aperitif eller till vårens och sommarens fräscha sallader, gärna med skaldjur.

Betyg: 4 av 5 poäng

Pazzione Riesling By Pernilla Wahlgren återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Boxen (3000 ml, 12%) har artikelnummer 55143 och kostar 249 kronor. Vinet har en naturlig restsötma men landar ändå på låga 0,6 g / 100 ml vilket en tysk riesling mår bra av för att runda av syran.

Till vinet HÄR >>>