Full pott till champagnen Comtesse de Neples!

Champagne är vår ultimata festdryck men även vardagen mår bra av lite bubbel då och då. När nu champagne går att finna för under tvåhundringen och dessutom är bra så blir det definitivt lättare att byta ut det vita vinet mot det mousserande och i vårt dryckestips tar vi fasta på just detta när nyheten Comtesse de Neples finns i våra glas. En champagne för blott 189 kronor och som tilldelas full pott av Boxtoppen!


Bakom Comtesse de Neples finner vi kooperativet Chassenay d’Arce och den buteljering som nu nått Sverige är en druvren pinot noir vilket skänker vinet mer rödbäriga drag. Det är en champagne som med sin sympatiska prislapp gör det lättare att spontant öppna eller bjuda på äkta bubbel och att det dessutom är bra gör det blott än mer imponerande!

Boxtoppen provar champagnenyheten Comtesse de Neples

Charmant och rättfram champagne från kooperativet Chassenay d’Arce och där tydliga pinot noir-inslag i form av färska hallon och körsbär samt röd citrusfrukt och lätt blommighet kikar fram i doftspektrumet. I gommen bjuds en krämig mousse med rondör från dosagen, pigg stenfruktig och citrusaktig syra samt ört och brödbak. Fräscht avslut med pomelo och röda bärhintar som mest framträdande i den rena eftersmaken. Mycket lyckad budgetchampagne!

Full pott, 5 av 5 poäng!

Perfekt champagne att öppna och servera som välkomstdrink till snittar med lite sälta. Vi har exempelvis tillagat sardinsnittar på rostat levainbröd och serverat till med mycket lyckat resultat.

Comtesse de Neples har artikelnummer 52537 och en flaska (750 ml, 12%) kostar 189 kronor. Beställ hem champagnen till din föredragna Systembolagsbutik för uthämtning.

Till Comtesse de Neples HÄR>