Full pott till kaliforniska Gnarly Head Cabernet Sauvignon!

Gnarly Head är inget nytt namn för vänner av fylliga röda då producentens zinfandel förgyllt många grillkvällar genom åren. Nu finns även en cabernet sauvignon att köpa i boxformat och det är helt klart ett seriöst vin på en druva som Kalifornien är mästare på! I våra glas; 2019 Gnarly Head Cabernet Sauvignon.


Zinfandel i all är och kanske Kaliforniens signum när det kommer till en ”egen” druva men är det något som vi genom alla åren lärt oss att man bemästrar på USA:s västkust så är det cabernet sauvignon. Vinerna på den nobla druvan är här fylliga och generösa i sin fruktrikedom samtidigt som det finns uppbackande tanniner och struktur som säkerställer fräschören. Något som Gnarly Heads box på just cabernet sauvignon visar med besked!

Boxtoppen provar kaliforniska 2019 Gnarly Head Cabernet Sauvignon

Här får vi en skön jänkarcabbe med tydlig ambitionsnivå och klassisk druvkaraktär där mörk bärfrukt i form av svarta körsbär, cassis och plommon sveps in i fatkryddiga nyanser, örtighet och en diskret blommighet. Munkänslan är av det fylligare slaget med fin fräschör i bärfruktigheten, uppbackande tanniner och pigg syra som följer med i det långa och örtkryddiga avslutet. Seriös kalifornisk box och dessutom på en druva som regionen är mästare på!

5-poängare. Full pott!

Än har grillen inte åkt in för säsongen utan vi är nog många som räknar med en hel del kommande BBQ även långt in på hösten! Då gör sig denna fylliga cabernet sauvignon alldeles strålande då den matchar de grillade smakerna. Vinet tål en hel del krydda så var generös med glazen på köttet. Vinet gör sig även fint till höstens grytor och gärna långkok på vilt.

Gnarly Head har artikelnummer 50760 och en box (3000 ml, 14,5%, 4,5 g/l) kostar 279 kronor. Vinet beställer du hem till din föredragna Systembolagsbutik.

Till Systembolaget HÄR >>>