Fullpoängare från södra Italien – 2015 Le Passole Casa Di Alvaroni

Le Passole Salento är en nyhet från Salento i Apulien. Nere på den italienska klacken har druvorna goda förutsättningar för att mogna på bästa sätt. I detta vin har vinmakaren Luigi Dezzani använt de för området så typiska druvorna Primitivo och Negroamaro då han vill ge vinet en stor och fyllig smak. Vid skörd har druvorna tillåtits sitta extra länge på rankan, en metod vinmakaren kallar ”Le Passole”. Metoden har blivit populär världen över i syfte att ge vinerna en än högre nivå av djup och kraft.

En toppklassad årgång
Årgång 2015 har tilldelats toppbetyg till många områden över hela landet och Salento i Apulien var inget undantag – druvorna kunde sitta kvar länge för att nå en fin mognad med resultat av en hög koncentration och mycket smak.

 

Så här tycker Boxtoppen om 2015 Le Passole Casa Di Alvaroni
Fruktig och inbjudande doft med portvinsliknande anslag som klirrar riktigt fint. I gom finner vi ett murrigt vin med mörk, juicy frukt av körsbär, plommon, kaffe och choklad, med adderande inslag av tobak, läcker krydda, rostade fat och balanserad sötma. Tanninmotståndet är balanserat och silkigt mineraliskt. Bra kraft i avslutet som lämnar oss med en chillitoppad kryddspets. Även om vinet gör sig väl att avnjuta allena, så finner vi en bra vän i kombination med ost, salami och diverse charkuterier. Le Passole Salento är en fullpoängare i sin prisklass!

2015 Le Passole Casa Di Alvaroni
Art.nr 73379 (750 ml), 14,5%, 99 kr

Trälåda
Vid beställning av 6 flaskor levereras vinet i en exklusiv trälåda så längre lagret räcker. Vinet går naturligtvis även att beställa styckvis.

Läs mer och beställ här >>