Fyndstämplad roséprosecco med skånsk signatur

Karl Fredrik och Eklaholm har nog inte gått någon förbi och nu har den folkkära tv-kändisen från Österlen även lanserat prosecco som vitt och rosé, viner som Boxtoppen ger tumme upp för, inte minst deras torra och matvänliga fräschör. I våra glas, rosévinet 2020 Karl Fredrik Prosecco Brut Rosé!


Det bubblande rosévinet är en kombination av den klassiska proseccodruvan glera samt 15 procent pinot noir som nyligen blivit godkänd att använda för att skapa det rosa vinet. Karl Fredriks proseccoviner har en härlig fräschör men det som vi mest slås av är hur delikat torra de är i sitt utförande – och oerhört matvänliga!

Boxtoppen provar 2020 Karl Fredrik Prosecco Brut Rosé

Aromatisk roséprosecco med rödsyrliga bärtoner, blommor, blodgrape och lätt örtiga toner som skänker ett ytterst flirtigt intryck. Smaken sätter fräschören i centrum med livgivande syra, pigg rödbärighet och skalcitrustoner som följer med i det torra avslutet. Mycket lyckad roséprosecco som håller sig i det torrare segmentet.

4 av 5 poäng

Roséproseccon Karl Fredrik har artikelnummer 53772 och en flaska (750 ml, 11,5%) kostar 119 kronor. Sötman är väldigt låg för en prosecco med blott 0,7 g/ 100 ml. Beställ vinet till din föredragna systembolagsbutik.

Till Karl Fredrik HÄR >