Fyra nya årgångar på vita torra listan

Inga större förändringar på tio i topp, men fyra nya årgångar på listan i decembers uppdatering av Boxtoppens topplista över vita torra boxviner


Brochet Facile Sauvignon BlancInga större förändringar på tio i topp, men fyra nya årgångar på listan i decembers uppdatering av Boxtoppens topplista över vita torra boxviner

Decembers uppdatering av vita torra boxar innehåller fyra nya årgångar – tre sydamerikanska och ett australiskt vin.

Etta även i december är  superfyndet 2014 Brochet Facile Sauvignon Blanc. Vinet är härligt torrt och ett utmärkt val till fisk och skaldjur.

På andra plats hittar vi superfyndet 2015 Zonnebloem Sauvignon Blanc  från sydafrikanska Zonnebloem Wines. Vinet är ungt och friskt, riktigt torrt och passar fint till skaldjur, fisk, grönsaker och lätta smaker. Funkar dessutom fint som mingelvin.

På tredje plats återfinner vi sydafrikanska 2014 Drostdy-Hof Chenin Blanc Steen, som liksom de båda vinerna ovan är ett superfynd. Vinet är lite rundare och blommigare än dem och är ett utmärkt buffévin.

Tillbaka på tionde plats är 2015 Oude Kaap Chardonnay från sydafrikanska Douglas Green Bellingham.

Nya årgångar från Sydamerika och Australien börjar komma nu. Australiska 2015 Mad House Riesling från Jeanneret Wines i South Australia kommer är ungt, friskt och fräscht med inslag av citrusfrukter, äpple, krita och mineraler. Vinet är ett fynd och klättrar rejält på listan och återfinns nu på plats 14.

Nya årgångar är också chilenska 2015 Casa Rocca Sauvignon Blanc från Quinta de Maipo, ett superfynd för 146 kronor, likaledes chilenska superfyndet 2015 Casas Patronales Chardonnay Sauvignon Blanc och slutligen 2015 Las Moras Reserve Chardonnay från Finca Las Morasi i San Juan i Argentina.

Listan omfattar 27 viner från 78 till 85 poäng. Sexton av vinerna på listan är superfynd, och åtta är fynd.

>>Till listan