Fyra superfynd i topp bland mousserande upp till 75 kr

Dags för en uppdatering av de bästa och mest prisvärda mousserande vinerna under 76 kronor. Novembers uppdatering bjuder på tre nya bedömningar av omprovade viner, och en nykomling,


cielo prosecco-1530I princip ska årgångslösa viner smaka likadant år efter år, men skillnaderna kan ibland vara ganska stora i takt med att årgångar blandas med varandra. Så är fallet även i och med novembers uppdatering av mousserande viner under 76 kronor.

Superfyndcavan El Miracle Cava Brut från Vicente Grandia med sin rena, eleganta frukt och sina citrustoner är fortfarande ohotad etta.

På andra plats återfinner vi sedan september spanska NV Campo Viejo Cava Brut Reserva från Bodegas Domecq. Också det här vinet är ett superfynd.

Ny trea är ännu ett superfynd, NV Cielo Prosecco 1530, som nu är omprovad och därmed har klättrat från åttonde plats. Det här är en supertrevlig och frisk prosecco med inslag av grapefrukt, persikor, äpple, citrus, krita och mineraler.

Övriga viner på topplistan som förtjänar ett extra omnämnande är superfyndet Opale Brut på fjärde plats, samt det lite sötare NV Pazzione Cuveé Prestige, som har kvar sin sjundeplacering efter omprovning.

Ny på listan är NV Pol Rémy Brut, som trots sin inte alltför framskjutna placering är ett fynd för 49 kronor.

Många av de lite billigare mousserande vinerna på Boxtoppens lista återfinns i beställningssortimentet. Vill man hinna prova ut sin favorit inför jul- och nyårshelgerna ska man alltså ha några dagars framförhållning. Däremot är det mycket enkelt att beställa vinerna direkt på Systembolagets hemsida.

 Listan omfattar 29 viner, varav fem är superfynd och åtta är fynd. Bland topp tio hittar man bara superfynd eller fynd.

>>Till listan