Galatea först att lansera vin på burk i Systembolagets fasta sortiment

Vin på burk lanseras i Systembolagets fasta sortimentet den 1 mars.


Havets mysterium Te Merio, sjöjungfru i folkmun lever dold i vikarna kring Marlboroughs kust där hon råder över vattnets krafter och skyddar från onda väsen. Mytologin kring sjöjungfrun och dess väsen är inspirationen till Te Merio Sauvignon Blanc.

Nya Zeeland är ett av de nyare vinländerna med en innovationsrik kultur, bland annat har landet drivit utvecklingen av skruvkapsyl, majoriteten av vinerna är idag förslutna på detta sett- enkla så väl som dyra. Landets största och mest kända vindistrikt är Marlborugh är signifikant med druvan Sauvignon Blanc. Regionen präglas av det kustnära klimatet där havets krafter tillsammans med jordmånen utgör grunden för vinets karaktär.

– Te Merio är en ny spännande produkt på marknaden. Älskar du Sauvignon Blanc kommer du inte att bli besviken, säger Karolina Lansman Brand Manager Vin på Galatea.

Förpackningstypen burk för vin är ett nyare alternativ på den svenska marknaden. Dock har flertalet länder redan anammat konceptet, särskilt USA har haft stor framgång med vin på burk. Burken har visat sig ge ett lägre koldioxidavtryck till skillnad mot glasflaska, som står för en stor del av vineriets koldioxidutsläpp. Hållbarheten kring vinproduktion är något som Nya Zeeland haft som en hjärtefråga och arbetet aktivt för, bland annat att minimera vatten- och elförbrukning. Merparten av druvorna från Nya Zeeland är certifierade som sustainable.

Te Merio Sauvignon Blanc
Art Nr: 6475-04
Alkoholhalt: 12.5%
Storlek: 250 ml
Pris: 44 inkl pant
Förpackningstyp: Aluminiumburk